Koala medvedíkovitá

21. dubna 2011 v 19:17 | Tina♥ |  Animals

Obrázok

Koala medvedíkovitá dorastá do dĺžky 65-82 centimetrov, pričom chvost má 1/2 centimetre dlhý. Má hmotnosť 4-15 kg. Vyskytuje sa hlavne vo východnej Austrálii. Je to samotár. Momentálne je menej ohrozený. Väčšinu života prežije na stromoch. V noci sa kŕmi a zaberie jej to okolo štyroch hodín. Za tie štyri hodiny zožerie približne 500g listov eukalyptu. Potom drieme. Občas prejde na iný strom alebo si zlepšuje trávenie požieraním pôdy a kamienkov. Počas párenie koaly na seba volajú. Staršie samice sa pária s viacerými samcami ako mladé. Väčšinou sa medzi sebou aj škrabú a hryzú. Mláďa sa vyvíja 35 dní a potom sa vyšplhá do maminho vaku. Tam je šesť mesiacov a cicia mlieko. Jeho prvou potravou je matkin trus (fuj), pretože obsahuje mikróby ktoré pomáhajú pri trávení. Aj keď sa to nezdá, koala vie silno pohrýzť a poškriabať. Byť koalou je nudné (a občas aj nechutné).


Obrázok
- - -Tina♥- - -
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Faint Faint | Web | 4. března 2012 v 12:11 | Reagovat

matkin trus? no fuj :D koaly sú zlaté, chcela by som ich vidieť aj na živo

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama